Followers

Wednesday, September 4, 2013

ubat Sunolut

okeh..sehari puasa rasa cam dah kurus sangat-sangat
ouh..perasan.
tapi betullah, rasa ketidakselesaan itu menyebabkan aku perlu untuk perpuasa (puasa ganti je terus)

semua tanya makan ubat apa yang menyebabkan aku cepat sangat naik berat badan..
sebelum bulan Ramadhan hari tu lagi keadaan hormon aku sangat tidak menentu. tingtong habis. sampaikan raya duk tingtong cmtu..jenuh jugak nak beli stok bulanan yang melampau-lampau.(barangan khas untuk wanita)

bila jumpa pakar, dia suggestkan aku ambik beberapa jenis ubat untuk sebulan..dan sekarang tinggal 1 jenis je lagi ubat yang perlu dimakan. iaitu ubat Sunolut.

efek makan ubat ni la kot menyebabkan kaki aku dah sembab-sembab. muka dah tembam-tembam..nak kata pergi open house memang tak la...tahun ni sekali je aku pergi open house. makan-makan sekarang bukan cam dulu dah.maklum dah gaya hidup orang bujang. makan ikut suka dah..kadang-kadang sekali sehari je makan. tapi bila berat badan ni mendadak naik. aku nak stop makan ubat ni even belum sampai sebulan pun lagi...
aku dah try google sal ubat ni...banyak efek die rupanya antaranya berat badan naik, muntah-muntah, pening-pening,desperession,masalah kulit n etc...

dan efek-efek ni memang kena pun kat aku.hari tu beria muntah-muntah dan pening..ingatkan morning sick ke apa...tapi rupanya ubat ni punya pasal laaa...
huhu..belum ada rezeki lagi lah...


mintak2 cepat la turun berat badan ni kepada berat yang asal.huhuhu


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

amin

Khai faiz said...

amin

Waqheh said...

apa nama ubat nak sebut pun susah...

Hazmin Hamudin said...

teruk jugak kan ubat yang ada banyak efek ni. Elok stop je.