Followers

Monday, September 2, 2013

makin bulat

hmm..berat badan naik dengan mendadak..
dalam masa 2minggu dekat 6 kg.
terbaik kan??


ni kes bahagia terlebih atau apa?
hitung-hitung balik...aku tak nak ambik dah ubat Sunolut tu buat masa sekarang..melampau-lampau dah naik berat ni. nak kata makan banyak tak pun, tapi bila kitaran hormon dah berubah camni, jadi dah tak terkawal berat badan naik.

sekarang, ramai akan tegur muka dah makin comel..tembam...
uishh...jenuh nak kena berdiet bagai ni. tak pernah ada dalam kisah hidup nak berdiet ni
tapi sekarang perlu berdiet....takut banyak baju tak muat. membazir plak


dulu bila ditanya kat doc ade kesan sampingan atau tak..dia cakap tak de...
tapi bila google...haaaa.....xde la sangat kan.
memang jadi la kat aku sekarang ni

6 comments:

biela bell said...

uhuks..memang risau kan tetiba berat naik mendadak. memang kebiasaannya relate dengan perubahan hormon. Even tak byk makan tapi kena tgok jugak jenis makanan yg diambil. :)

the malay male said...

byk sgt pegi open house kot..huhu

Hazmin Hamudin said...

Ubat apa tu? Kalau orang kurus mesti suka makan ubat tu kan.

Waqheh said...

byk sangat rumah terbuka dan mulut pun terbuka tak sempat tutup ada plk tempat lain...yg penting bahagiamu deritaku hahaa

Ain Noraini said...

ubat apa tuu...byk naiknya tu...
Tapi kalau untuk merawat penyakit supaya kesihatan kembali pulih tak pe...

Titisan Hujan said...

hmm..thn ni sekali je pergi open house.makan memang cam biasa.lagi sikit ada la rasanya.

skg kena makan ubat Sunolut untuk regularkan balik hormon yg tengah tingtong.huhuhu

tp skg dh stop sebab kaki dh sembab2 dh.muka pn dh pelik je ni