Followers

Wednesday, November 2, 2011

::Wordless Wednesday::9#

tiket kete lipang
 aku tak bpe nak pasti negara Thailand ni dah buat hal ni berapa lama.tapi sangat bagus la,tiket kete api free.nak p mana je free.hanya perlu ambik tiket je.so we r da fmly ley la jenjalan kt sini.free!!


pekan tan yong mat
 tugu pekan tan yong mat.buah dokong.tau apa itu buah dokong??xtau cari la sendiri.keh keh keh

otw p narathiwat
 malaysia dan thailand beza masa 1 jam je.masa ni baru kol 6.30 dah gelap kan..tambah lak hujan


KING of THE KING

kat thailand tapi ada pokok bunga sakura.hahaha
 masa ni sunyi je jalan..al maklum ni dah berdekatan dengan tempat yang kena bom.tapi aku dengan sepupu boleh plak kua jenjalan time nie..kebiasaannya, kat sini bila malam orang dah tak kua rumah.demi keselamatan.askar-askar dan polis ada di merata-rata tempat je.tapi aku p bukan bawa masalah..so rilex la.ngeh3

kolej teknikal narathiwat
 berpeluang ke universiti kat thailand...boleh tahan jugak uni nye


dis is my bro luilui...
 memalam baru berpeluang nak jenjalan..so masa ni tak leh la nak tengok student-student..yang jumpa nye askar-askar je..hmmm (ajak bergambar sekali tapi dorang taknak..hohoho)



tempayan besar
haaaa...ni yang paling menarik kat umah makcik aku.tempayan besar nie.masuk 3 4 orang pun muat nie.tempayan ni tinggi sikit dari aku.mebi dalam 167-170cm gtu.boleh dikatakan setiap rumah akan ada satu tempayan besar.kata makcik aku,dulu orang buat bekas jeruk petai.hohohoho...banyak weyh.
tapi sekarang buat tadah air hujan je....



p/s:da tak macam wordlesswednesday dah kan.ehehehe...cuti deepavali terus ke sana sebab nenek sakit.alhamdulillah,dah beransur baik kini..pada Hani yang sudi tag, nanti TH akan jawab yer pada next entry

18 comments:

Anum said...

best

Lea Isnawi said...

wah wah bestnya jejalan kat thailand

Pembunuh Tanpa Bayang said...

seronok pergi bercuti...

tarian jari said...

kite suke g sane sbb saudara mara ramai n beli barang kat sane murah!!

emieysandra said...

mmg xmcm wordless wednesday, huhu :P

bestnyer thailand, tol k free..nk g gak!

Kazen said...

sawadikapp :p

dill said...

cikgu, syok noh jalan2

dill.

Ct Aja said...

uitt... bukan bahaya ke kat sana skang...

saya cello191 said...

thailand bukan banjir ke...?

Afida Anuar said...

Kat narathiwat tak banjir eh?
a'aa. 6.30 macam dah malam kan...

kirim salam famili;)

Niena Pengembara Ilahi said...

sedap nye buah dokong...



tiket flight free ada?

Titisan Hujan said...

mmg tket free tp kete api je la.
bangkok je banjir, narathiwat okey lg.cuma dok hujan je pg ptg siang dan malam.


bhya tu mn2 je ada.tp sakan gk kena mrh kt abah bila blik lmbt mlm tu.huhuhu.tp d sebabkan pegang prinsip

mati ni mana2 je...tu yg xreti nak takut bahaya

ORLANDO AHMAD said...

nak ikot

Pocket said...

thailand,
yang beshnya diorang masih taksub ngan raja mereka,
kita baru taruk gambar dalam pejabat kerajaan ...diorang taruk kat jalan,
taruk kat merata tempat yg sempat.
maner tak daulat raja tuu :)

so tak banjir ker?

fuad ansari said...

kapp punn kapp!! (",)

kira oklah kalau dah selamat balik ke malaysia..

risau jugak kalau titisan hujan tersekat di thailand.. mau jugak kemarau kat malaysia.. (",)

p/s: TH datang sana, bertambah banjir la thailand.. (",)

Gen2Merah said...

waah seronoknya.. tapi kan kat situ bukan selalu terjadi pengeboman ke? Sori lah kalau saya info...

pa pun, sebuah percutian yang menarik.. Selatan Thai dan Utara Malaysia lebih kurang sama je budaya nya kan

Titisan Hujan said...

orlando
nk ikot kna jd sukarelawan lh.kt p bnagkok.nak??

pocket
xbnjir tp dok hujan aje la

fuad ansari
kapp!!!
boley thn ye ustaz fuad myakat.hjg2 thn cenggini malaysia mesti basah punye.

p/s:owh..ptot la bl p sn hujan xnk bhenti


gen2merah
ade je..tp kwsn umh mkck nga nenek ok je.dikawal dgn baik

ebih krg je.tp ada beza gk.ehehe

ghost writer said...

tuh bro ker bf ko?haha