Followers

Thursday, November 3, 2011

::aku ditag dan terpaksa mengetag::

 

saya telah ditag oleh cik hani dalam belog beliau, dan macam biaselah kena menjawab soalan. however, sebelum jawab soalan, macam biasalah jugak, kenalah ikut peraturan2 yang telah ditetapkan ituh.. so, cara main dia camni; ok, here we go..


rules:
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post . And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOUARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY , TRUST, WITH ALL HONESTY) HAVE TO TAG 11 PEOPLE.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


11 perkara mengenai aku a.k.a TitisanHujan ini:
  • sangat suka hujan dan payung 
  • asal hujan je mesti eksited lebih..nak men hujan bio dah besor pun.hmmm...kalo ada teman tuk men hujan kan best.
  • punyai cita-cita yang sangat banyak contohnya nk jd doc veterinar,pelukis,renjer hutan..macam2 lagi lah.sume keje yg bukan-bukan
  • cepat fobia pada mende yang penah menyakitkan diri aku
  • lebih sukakan baby boy dari baby girl.ngehh3...
  • tiap petang mesti ambik gambar matahari terbenam
  • sgt tegas bila menjadi ketua tapi masih berperikemanusiaan..hohoho
  • melukis membaca dan menulis itu minat aku
  • suka naik bas sengsorang bila ada masalah
  • pengumpul bantal NIGHTMARE (N.B.C)
  • aku,kamera,buku nota dan pen tak boleh dipisahkan
itu la sedikit sebanyak pasal aku...^_^

******************************************

ini pulak soalan dari cikhani yang saya kena jawab setelah ditag oleh beliau;


1. dulu kt sekolah kawan kawan panggil apa?
sangat banyak panggilannya..huwawawa

2. korang menulis guna tangan belah mana?
opkos la KIRI

3. korang team edward ke team jacob? hehe..
hmmm...teringin nak jadi team jacob..har har har

4. pernah pergi ireland tak?
bila bosan mesti pegi sana..(daydreaming)


5. perkara yang korang rasa money cannot buy?
oksigen!!!

6. tempat yg korang rasa paling best dalam malaysia?
bila tempat tu ada hujan.senang citer ada TITISANHUJAN

7. apa makanan yang korang wajib beli time rehat kat sekolah dulu?
cloud9

8. hobi tegar?
cari pasal dengan adik

9. benda yang korang paling teringin sangat nak buat?
nak buat mural TentangHujandanPayung yang paling besar.keh keh keh


10. kerja yang korang kagum tengok tapi tak nak buat
cam xda sbb bab2 kagum ni mesti aku sendiri teringin nak buat

11.kopi ke teh?
2 2 xboleh minum...rugi kan


***************************************
pastu sekarang ini saya kena tag 11 orang lah pulak untuk menjawab soalan saya.. kira wajib tag 11 la ke sbb rules dia camtu.

yang mana mereka yang 11 orang ini kena menjawab 11 soalan saya..
1. sampai hari ni bape kali dah kapel..hahaha

2. tadi bangun subuh kol bpe?

3. bila marah buat apa?

4. banyak-banyak cite kartun,kartun pe paling best?

5. biasa lepas maghrib buat apa erk?

6. seminggu bpe kali jogging?

7. suka minum susu?

8. cuti raya haji balik?kenapa?

9.sebab apa ada blog?

10. pegi kerja/belajar naik apa?

11. suka hujan???


oke, itu saja. penat jugak ohh menaip demi memenuhi syarat2 tagging ni.hehe.. terima kasih pada yang sudi menjawab ye.. :)



p/s: tulisan warna kuning ni copy paste terus dp hani.. keh keh ke..tajuk 'terpaksa' tu takde pun.saje je eksen lebih

19 comments:

ghost writer said...

kau adalah orang kedua yang aku kenal sebagai seorang perempuan penikmat hujan selepas Naajmi(Petrichor).

aku jawab kat sini.

1.tak dapat kira dengan jari.kalkulator mungkin boleh.

2.tidur pun waktu subuh,camner nak bangun.haha.

3.tidur.

4.samurai x

5.buat air.

6.5x.kadang2 tak pernah.haha.

7.koboi mana minum susu.tambahan hantu mcm aku.

8.tak balik pun.bukan baru balik dr haji. :)

9.blog perlukan aku.haha.

10.jalan kaki.opis aku cuma 100mtr dr tmpt aku.

11.tak suka.tapi terpaksa suka.haha.

ok beres.soriii TK!

Anum said...

nie namanya musim tag dah kembali

sis92 said...

haha sis pun banyak kena tag..
:P

beautiful_rose said...

tag...wujud lagi benda ni lama dah tak jumpa benda tag2 nieh.
selamat menjawab tag semua...... =)

Tukang Karut said...

erkkkk... wajib ke?

**::CIKNUURUL::** said...

huii,..mane2 CN pegi,.ade mende ni,.hehe,.just for fun kan,.oke la tu,.

Afida Anuar said...

Alamakk... ok ok akak buat jap lagi lepas siap keje rumah. Ok la, lagipun takde idea nak apdet blog..hik~

Waqheh said...

http://waqheh.blogspot.com/2011/11/tajuk-entri-gua-sama-dgn-titisan-hujan.html

nah jawapan kepada soklan lu

Hans said...

rajin ko buat tag :-)

Titisan Hujan said...

anum
tu la terpilih la plak

sis92
ni fst time buat tag.eheheh

beautiful_rose
tak tenggelam dek masa lg la ni

Titisan Hujan said...

Tukang Karut
ala...xkisah pn.kalo jwb lg bgus.ehehe

**::CIKNUURUL::**
leh lebih knl blogger kn.ok la kn

Afida Anuar
ok.t kt p terjah

Titisan Hujan said...

Waqheh
terbaik lah waqheh!! lebiu
keh keh keh

Hans
woo..jenuh gk nk siapkan tag neh.alang2 tgh free tu yg mampu buat

Afida Anuar said...

Alamak dik..keje rumah siap lambat..tengok2 kul 12 lebih, pastu tak larat sangat rasanya nak ngadp blog.. gagaggaa...

jangan risau... jangan risau... nnti akak buat;)

Afida Anuar said...

Oke..dah buat..bye!..;)

hani said...

tulis tangan KIRI!!! welcome to the club lefthanded people!! :) sama lah kite.. btw, thanks jwb tau..

Titisan Hujan said...

welkam hani..hahahaah

bukan sng nk org tgn kiri ni kn

fuad ansari said...

erkkkk!! (",)

insyaAllah, doakanlah agar diri ini diberi kelapangan utk menjawab persoalan2 tu ye...

slmt hari raya aidiladha... (",)

a.samad jaafar said...

baru buka blog hari ni.. saya akan jawab nanti..

Mutiara Bernilai said...

sama, sy pun suke hujan.. sgt2 suka :D