Followers

Thursday, October 20, 2011

::kan dah tersalah peluk::

haaa....ramai yg spoil mood (ada ke???)bila entry yang lepas meh nak peluk xhabis dah bernoktah.ehehehe
sori abang-abang, kakak-kakak dan adik-adik sayang ^^,
xsengaja sebab membizi cket. ni teater pun dah habis..jadinya leh la share apa yang TH dah baca


JENIS-JENIS PELUKAN

BEAR HUG
memeluk seseorang dengan erat dan kuat dengan seluruh badan.pelukan ini sesuai jadi pengganti kata "Kamu hebat!" atau "You can always count on me."



kamu hebat!!!!



A FRAME HUG
pelukan camni di lakukan dengan melingkarkan kedua belah tangan di daerah bawah leher dan biasa dilakukan terhadap saudara jauh dalam situasi yang agak formal. cth, kalo ade sedara kite yag kematian o sedih. ni la cara yang sopan utk kita tunjukkan kita ni ambik berat akan die.

CHEEK HUG
yang ni mesti bese buat...peluk yang biasa dilakukan semasa duduk o bdiri dgn meletakkan pipi kita pada orang yang dipeluk.pelukan camni menunjukkan kita berkongsi dengan orang yang dipeluk misalnya kesedihan dan kegembiraan.yg ni pun boleh dgantikan sebagai salam utk saudara jauh yang lebih tua.





GROUP HUG
pelukan camni kita biasa lihat utk sesuatu team la.tuk menaikkan semangat.aku selalu buat bila nak lawan netball n etc.



tapi kan.....


pelukan ni jangan kita dok buat sesuka ati. jangan la plak duka peluk sana sini nga orang yang bukan mahram (tu bagi lelaki dgn pompuan la)
dah kawin tu len citer la..eheheh

tapi kan jugak....

nak peluk tu kita kena tgk keadaan jugak.takut disalah erti plak.kang payah tu.
kena tengok tempat dan masa jugak tau..mak sure sesuai.
pastu jangan la lama-lama t org pk len. n tak selesa.



jangan tak tau...bahawa ada sesetengah orang tu tak biasa dengan pelukan. jadi kena peka gk tu.takut kena lempang free2 plak. tak memasal.sakit wooo....





p/s: tak sabar nak blik peluk ibu...tapi ibu tak de.p obersea jaga nenek.huhuuh....balik pun sendiri jugak la jawabnya.

26 comments:

Anum said...

hehe

RastaMat said...

hebat kuasa pelukan ni..
lagi2 dalam sukan..
tak kira la peluh macam paip bocor pon, peluk tetap peluk..

delarocha said...

peluk tanda kasih sayang antara keluarga dan sahabat

harrazdani said...

saya prefer bear hug..huhuhuh

bobiedanbad said...

salah peluk kena penumbuk

Gen2Merah said...

saya paling tak selesa kalau kena peluk oleh lelaki... ahahahah... tak hingin laa...

intan.maisarah said...

setiap kali peluk mak
pasti terasa sebak

Afida Anuar said...

tu je ke jenis2nya? mcm ada banyak lagi jer....hahaha

zati embong said...

xsbarnya nk peluk2..ops tergatal pulak.haha

Tukang Karut said...

jat gatal sangat dah tu...

Pocket said...

kalau tangan bersilang plak camna?

tangan kanan diatas bahu dia,
tangan kiri dibawah ketiak dia,
Dan dia pun terbalik..
tangan kanan dibawah ketia kita,
tangan kiri diatas bahu dia,

telinga ke telinga..


yang ni namanya apa dik?
(Kalau konpius, sila guna teddi bear kamu utk simulation)

emieysandra said...

bear tu comel! please gimme bear hug..mahu mahu! frame hug dh bese sgt, nk bear hug..please besarkn diri kamoo lagikkkk :P

DuniakuAbstrak said...

nak hug bini


argghh!


haha

HaiDa HiDa said...

biasa cheek hug ngan kawan2 perempuan dan family..

saya pun tak sabar nak blk kg peluk mak..

beautiful_rose said...

suka peluk mak!

~SaL IjOu~ said...

mau pelok teddy bear besau!~

HEROICzero said...

kalau duduk tepi ke tepi , dan setakat peluk meletakkan bahu . itu dipanggil peluk apa ?

Pembunuh Tanpa Bayang said...

sukakan pelukkan hangat yang akan membuatkan aku tenang.

fuad ansari said...

tak sempat nak baca entri lepas, dah ada entri baru..

perempuan mmg suka jenis peluk laga2 pipi kan.. kadang2 rasa nak join je.. (gurau2 je..) (",)

cimOt said...

nak peyok!!

hani said...

free hugs here! e'eh!! :)

Hanis MY said...

I likeee bear hug!

RepublicAku said...

ingin peluk bulan dan bintang...

TheChekJah said...

memerang pon pandai hug... alalala... tomeinye...

Niena Pengembara Ilahi said...

2-3 hari ni tgk keyword ramai yg carik 'biawak berpeluk.." ingat TS hehehe

a.samad jaafar said...

gua tengah praktis kesemua jenis peluk ni...sape nak jadi model nihhh..???