Followers

Tuesday, October 18, 2011

::meh nak peluk::

orang cakap..bila kita sedih
pertama yang kita perlu sangat ialah
seorang pendengar

tapi cam aku..bila aku sedih aku mesti nak lari jauh-jauh
jadi bila aku sedih
boleh la tengok aku kat trek merah kat padang tu
tak lari aku jalan
penat jalan aku lari
penat lari aku kira bunga rumput..
agak-agak dah ko0l..tunggu lah matahari terbenam
barulah aku memilih untuk melangkahkesana.....


jap!!
terpesong ni.
sebenarnya nak share sal ni je



PELUKAN BERERTI.....ungkapan cinta, sentiasa ditemani,ketenangan, percaya diri, menaikkan semangat, redakan kedukaan dan juga tanda penghargaan.

manakala



JENIS-JENIS PELUKAN

sebenarnya pelukan ni ada beberapa jenis yang mungkin ramai yang tak tau..dan aku snd pun baru tau.bila terbaca dalam buku JADI 'COOL'+ POSITIF psikologi suka-suka. menurut  Kathleen pengarang dari 'The Hug Therapy Book' menyatakan bahawa jenis pelukan ni mempunyai maksud yang tersendiri. 
antaranya ialah......



hmmm...nanti len kali lah share...banyak report nak kena settlekan ni..tata ^^,





p/s:dan aku memilih untuk berbahagia.kepedihan tu asam garam kehidupan yang mematangkan diri.cool TH!!

18 comments:

Anum said...

thanks for share

Titisan Hujan said...

ehehe..lom share pape lg tu kak.

HEROICzero said...

mood terpotong .

Waqheh said...

potong stim betoi org baca tersangkut ni....keh3

Tukang Karut said...

nak peluk sikit...

Waqheh said...

TH anak gua baru 2 orang jer..yg lagi 2 tu gua bajet utk masa depan yela semetara nak sampai 2035 keh3...

zati embong said...

wah,pelukan pn ada bnyak jenis?share pls.hihi

delarocha said...

baru nak amik feel baca... dah abis?

Afida Anuar said...

jangan lupa share next entry...tak sabau nak tau ni... hahaha...

PS:dapat pelukan dari mak ayah dah cukup kasi kuat,

ghost writer said...

filem Patch Adam sangat terbaik dalam memaparkan unsur pelukan ini dalam memberi kesan pada jiwa manusia.

pelukan seolah koneksi antara jiwa manusia.

Niena Pengembara Ilahi said...

kta mmg memilih utk bahagia tpi terkadang ada sengsara menanti kita :)

Lea Isnawi said...

ai segan nak peluk2 org

hihihi

~SaL IjOu~ said...

pilih utk bahagia..itu yg sebaiknya~

a.samad jaafar said...

nak tengok tang pelukan tu.. nak gambo sekali..hihihi..

Pocket said...

so ingat yer tuan tuan dan puan puan, kalau nampak dik kita dok berlari tu, tengah sedih la tu :D

hug : yes banyak jenis,
telinga kiri kita ke telinga kanan dia. macam terasa rapaat sangat kan :D

RepublicAku said...

berpeluk tubuh bila kesejukkan...

dill said...

*peluk cikgu.

dill.

Madd said...

sedih..suka...bhgia...
dinamakan hidup..
lalui lah rencah2 nye...