Followers

Tuesday, May 31, 2011

::aku jatuh cinta::

arghh...penyakit yg paling indah dianugerahkan oleh Allah ialah penyakit Cinta...
indah sangat2 bila betul-betul jatuh cinta.


bila terpandang...hati terasa damai..sejuk mata memandang.
segaris senyuman terukir dibibir ini...ku hidu bau itu..best sangat baunya..terasa tenang setenang air di kali..
aku memang telah jatuh cinta...
amat sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata
setelah sekian lama aku dihimpit dengan keduniaan...mencengkam perjalanan usia aku
kini aku telah temui satu ketenangan...di sini.

aku dapat lihat pokok-pokok hijau itu
lalang-lalang longlai ditiup angin
bunga-bunga tembusu gugur menyembah pepasir..wanginya menusuk rongga hidung
bau rumput menenangkan..terasa mendapat terapi percuma...
ya..aku telah jatuh cinta dengan suasana kampung ini.......




p/s: tenet kat kampung ni low sangat.jadi tak dapat la nak melilau-lilau ke blog sahabat-sahabat semua.minta maaf atas kesulitan ini.=(

17 comments:

delarocha said...

rindu pada kampung

Nasriq said...

ermmm... rindu pada kampung... tapi tak pe... kl pun ada kampung jugak... kampung baru...

pembaris said...

tambah pula pancaindra masih champion...

Afida Anuar said...

tambah2 dengan sawah padi menghijau... ah sapa yang tak jatuh cinta..

liyana said...

akak..selamat berkampung di klate..hehesabar2

HEROICzero said...

d kampung?

good. tenang saja, dan ambil masa kamu. =)

fuad ansari said...

Kalau ada kat kampung, it's ok kalau tak melayari internet.. banyak aktiviti2 kampung yang menarik untuk dilakukan.. (",)

Republic Aku said...

aku tiada kampung ,orang kampung banyak la...hehe

Titisan Hujan said...

delarocha

haa..pe lagi.blik2 ^^,

@nasriq

rindu kaa??p la kg baru kt kl tu.dkt je kn.hik hik

Titisan Hujan said...

@pembaris

alhamdulillah..pancaindera msih baik

@afida anuar

btol tu kak.tp kat sini swah terbiar je

@liyana

tme kasih dik.xnk jmpe ke??hhehehe

Titisan Hujan said...

@HEROICzero

tme kasih..mmg sgt best berada d kg

@fuad ansari

sgt byk aktvt yg blh bt..tp rs rindu jgk nk mmbaca kt sini

Titisan Hujan said...

Republic Aku

ok la tu
ade gk 'kampung'..eheheh

MindaMalay said...

Aku sedih.. aku dah lama tak balik kampung... sedih... sedih...

Norsha said...

jom2 pakat balik kg ramai2 hujung minggu ni...

JARI TERBARAI said...

skang ni gua pon ngah menikmati bauan rumput... rasa nak makan aje rumput ni hahaaha

DuniakuAbstrak said...

kampung memang tenang

Titisan Hujan said...

@MindaMalay

pe lg..meh blik kg

@Norsha
jom blikkk...

@JARI TERBARAI

whoaaa...best kn bau rumput.tp jgn mkn.lembu nk mkn pe nt.ehhehe

@DuniakuAbstrak

sgt2 tenang