Followers

Wednesday, August 1, 2012

spesies ulat buku ke?




seronok jugak lau ada rak buku kat umah camni...cepat-cepat la ada umah sendiri dapat jugak design sesuka hati. ini gambar aku dapat kat FB. rak buku yang sedia ada kat umah tu rasanya dah penuh dengan buku =.=''. mak dah belikan yang paling besar dh raknya. tapi kejap je buku dah penuh. kalau setiap bulan paling tak pun 2 biji buku wajib aku beli. amalan yang selalu aku buat ialah membaca sebelum tidur dan bila duk dalam kereta ketika orang lain yang jadi driver nye. bila aku drive memang tak dapat la bacanya. dalam kete aku asik bertukar je bukunya.



p/s: lama jugak rasanya tak blogwalking dengan up entry sebijik dua (macam la rajin up entry) gara-gara siapkan blog guru dan cabaran semasa untuk asgmt semester ni . tak tau lah nak tambah apa lagi sebab blog akademik kan. pe pendapat rakan blogger akan blog ini? lau nak follow pun digalakkan jugak.kot2 nanti dapat mark lebih ke.ehehehe

26 comments:

the malay male said...

dah follow..support u :-)

Titisan Hujan said...

ehehe..tenkiu2

ghost writer said...

lau aku dapat buat camni kat umah aku, semangat besar aku untuk habiskan masa membaca buku. tapi itulah, baca buku ni kat mana-mana pun boleh, kata stacy, tengok keadaan lah bah...

Jiwa Perempuan Gila said...

bestnyaaa . kalau aku ada sebijik rmah mcam niey , beperap kat rumah jelaarh jawabnya

Titisan Hujan said...

ghost writer - betul2.mn2 pn boleh baca buku.

jiwa perempuan gila - tau xpe...seronok lau ada library mini kat umah

James Alexander said...

great hobby. dpt tenangkan sebentar jiwa yg gila, melupakan sebentar duka sedia ada dan melayan imaginasi ke segenap pelusuk cerita.


tapi yg paling penting bab dah ade driver tu menimbulkan rasa cemburu buat seketika. hahaha...

Titisan Hujan said...

ehehehe...apa lagi cepatlah upah driver sorg

Uncle Jonni said...

kalau ada mini library kat umah anda... sila buat kaunter... bley aku dtg meminjam... kekekkekeke

caliph shuriken said...

klau bole kt umah sy nk satu mini library ^^

blog-tips-kurus said...

dah ade umah sendiri, macam2 nak buat tapi asik tersekat sebab < modal. huhu!

i'll follow u. :-)

Waqheh said...

lu punya pasal hah hah hah gua gua hah haah sa sa pot lu woooo wooo... itu bukan ulat buku tapi dah katogori ulat dalam batu..

Tukang Karut said...

errrr. anmpak macam serabut sangat je...

Cikgu Ma said...

mmg teringin nak rak buku/ bilik macam ni =)

Asrul "iLham" Sany said...

kat kg sy ada library... sb ayah suka membaca dan kumpul buku... harap2 ada library gak nanti...

Adylia Qarissa said...

dkna tak suka baca buku..tapi kalau dapat rak buku macam nie, nak aje..smart!

Titisan Hujan said...

uncle jonni - blh sgt la takat buka kaunter tu..tp xde org yg jga kaunter plak

caliph shuriken - tu la..terigin nk ada mini library

blog-tips-kurus - memang..tp blh buat slow2

waqheh - ngeee...sa sa pooot la byk2 dgn memberi TH buku

Titisan Hujan said...

TK - bila engineer bg komen

cikgu ma - tu la kan...

AIS- lau nak mesti bolehnye.insyallah

adylia - ehehe..bila dh kreatif design die kn.hati pn blh tertarik

syiela said...

bestnya kalau camni.. mmg tak melayan org lain dah.. tera ada yg kecik pun semua dah terabai

liyana said...

dh follow...
mesti buku akak byk kn..

HAdira Kifly said...

Buat lah yang simple sikit macam blog ni kak.. hehehehe

header tu lawa.. hehe

gambar akak comey.. :)

khaifaiz said...

so far design dia ok... pandai susun ek... kukuhkan isi plak lepas ni... heheh

Muttallif said...

Wow...rak buku cantik tu. Taliff kuranglah sikit ulatnya...satu buku untuk 3 bulan mungkin.

Semoga berjaya dalam projek tu.

a.samad jaafar said...

buku di rumah saya ada di mana-mana.. dlm tandas, bwh meja atas meja ..bawah katil atas kati bawah bantal..atas tv atas komputer.. blablabla..

ok..saya follow sekarang !

ஜ miss klanika ஜ said...

kita sama-sama ulat buku ni . nak gak rak sebegitu

shameel Iskandar said...

Saya pun suka baca buku. Tiap kali keluar KB, biasanya akan sy beli buku kt Jaafar rawas or muda osman. Kekadang beli secara online

si para para said...

buku tu yang utama.. baca kat mana mana pun tak ape.. di bawah kereta.. atas atap rumah.. dalam keretapi.. maksudnya tak kesah kat mane2...

:)