Followers

Sunday, March 25, 2012

menahan rindu la gamaknya

lama juga tidak ketemu adik yang aku sayang ni...
rindu juga padanya..hati membuak-buak nak balik untuk jumpa dengannya bila tahu hari ini dia dah selamat sampai ke kampung..tahun ni belum juga jumpa dengannya. dimasa status single bertukar menjadi tunangan orang, adik tidak juga ada cuti. bila bertukar status kepada isteri orang nanti,dia mungkin tak dapat cuti juga.

aku tak suka.....aku mahu luangkan masa dengan adik sementara aku belum bertukar status nie. aku mahu bersama adik


dan kini dia pulang...aku mahu balikkkk.....aku rindu sangat pada adik. memang xcited nak jumpa die. even aku tau bila jumpa mesti gaduh-gaduh. then bila baik dia mesti belanja aku shopping. tak kira la apa yang aku nak mesti dia bayar. memang tak di nafikan aku ni macam adik dia bukan kakak dia.ehehehe. dah terbalik kalau tengok aku dengan dia. adik sangat matang. kacak dan hensem lagi di mata hati aku.




ingt lagi suatu masa tu, aku keluar shopping dengannya, kebetulan kami pakai t-shirt warna yang sama. dah cam kapel-kapel lak. then, ada la bebebeberapa aweks kat tempat tu..sume pandang kat arah adik. aku sempat bisik kat dia. jap lagi aweksss2 tu akan pandang kali kedua. percayalah!

sah! memang dorang tengok kali kedua. tengok adik dengan aku bergilir-gilir.....

"pssstttt....konpem dorang cakap, uissssshhh..awek die xlawa pun tapi balak ensem"
kata aku pada adik

dia bengang je...

"dah.jangan nak merapu.pedulik je mereka"
aku mengekek gelak, geli hati dapat tengok muka die memerah.malu.

hmmm...ntah skang dah ada awekk lom adik aku sorang nie.agak jual mahal dan memilih aku syak.







mood:hasrat hati terbeku...dikala xcited nak balik,ada satu kata tersirat membuatkan hati tenggalam jauh ke dasar...lupakan niat untuk pulang yer cik Titisan Hujan


adikk oh adikkkk

7 comments:

delarocha said...

memilih itu perlu..huhu

a.samad jaafar said...

Best jgk ada adik.. Aku bongsu.. Huhuhu..

Lea Isnawi said...

nak ngorat adik buleh

wink wink

saya cello191 said...

harus la pilih..

waa...bestnya adik blanja shopping...^^

zazaw said...

hee hee hee
boleh kenal dengan adik?
keh keh keh

HAdira Kifly said...

hummm, cian kat kak... takpe, nanti dapat la jumpe adik tu... Air dicincang takkan putus.. :) senyum sokmo..

~SaL IjOu~ said...

ada rapat juga dgn adik lelaki..kami beza setahun je..cuma bezanya, dia yg sampai jodoh dulu~ ^^