Followers

Monday, August 8, 2011

::tandas 30sen ::

sempena bulan Ramadhan bulan yang mulia ni..tambah plak housemate duk buka lagu raya yang volumenye ntah bpe ntah...ambil feel nak buat keje katanya. aku plak dah hilang fokus mencari idea nak ngajo anak-anak esok dan esok dan esok mula la menjelajah dunia tanpa batas nie. hujung jari!!

backtonOrmal~~

malam terawih ke 9 menunjukkan ciri-ciri kemerosotan...
bilangan saf makin kurang
kenapa erk?

hari ni abah cakap tiket dah habis..jadinya aku xtau nak mai t nga pe.jalan kaki kot.insyallah sampai cuma masa yang panjang aku perlukan.raya ke-3 dah kena mulakan misi nie.tak pe lah, nak wat camne, demi ilmu setitik.jalan kaki pun jalan laaaa....sape mau cabar? meh meh...ehehehe

nak balik raya plak mesti tandas bersesak dengan bilangan orang lidi.eh..silap. dengan segala umat bagai. dan berbagai ragam.yaaa..aku paham.

30sen per entry. tetap gak ramai yang masuk kan.



tapi....

kenapa masjid yang free tak ramai plak yang nak berkunjung dan mendapat ganjaran lagi tu?

berjalan..melihat dan mentafsir jap....



p/s:renungan tuk diri sendiri...........skang duk baca buku Masjid itu Hidupku.

10 comments:

James Alexander said...

mungkin mereka pergi masjid lain kot...

Afida Anuar said...

kat surau bawah ni pun dah hilang 2 saf, pi toilet 30 sen kot!.. he he

PK said...

jangankan free..kalau dipaksa sekalipun, gua syak masih ada juga yg tak pergi.

intan.maisarah said...

orang sekrang memilih
nak masejid ada ekon..


boleh guna pakai tak alasan tu?

shameel Iskandar said...

lumrah sepanjang zaman. apabila ramadhan semakin 'surut', jemaah pula semakin susut.

Tukang Karut said...

malam tadi hujan... tu yang lengang je surau2 dan masjdi2 tu...

fuad ansari said...

Maka tinggallah yang kuat imannya untuk terus kekal bertarawikh..

barang mungkin sudah tidak sukar untuk mengagak siapakah gerangannya yang beroleh rahmat Allah di bulan Ramadhan ini..

si para para said...

mungkin keliru mana satu keperluan dan mana satu kewajipan..
dua2 sama penting..tapi ada satu yang paling penting.

Nightroad said...

kurangnya sifat istiqamah dalam diri...renungan utk diri sndr jua...

hisyam said...

Mungkinkah iman sesuatu kaum itu dipengaruhi oleh faktor geografi, org persekitaran??
Kenapa org arab blh istiqamah sepanjang ramadhan, bahkan makin bertambah amalan seiring dgn pertambahan hari..
kenapa hanya melayu..