Followers

Thursday, March 10, 2011

::siBOk..suKaN dan StRessS ::

assalamualaikum wbt...
rasa cm lama tinggal dunia blOg ni.sibOk.al maklum la.rindu jgk kt bloG ni. nk jugak baca2 info dari kengkawan yang len. tapi sibOkni  buat aku tercekik la jugak...pape pun aku shuke bila masa aku terisi sampai la malam. malam yg menyebabkan tido di meja stdy..fuhh....
ni gara-gara takut terlena di buai mimpi. lalu kerja mula tertangguh....hadOiyaaa..amat menakutkan

minggu ni sgt ketat jadual dgn aktiviti...mmg tak tau la nak cakap. tp nk cakap jugak.hehehehe

HARI ISNIN
pagi kuliah cam bese........dan pe yg bestnye, aku rasa hari ni la hari yang paling lama masa fOkus dalam kuliah..pehh....tahniah buat diri snd!!!!!

merah menyala..semangat membara..heh!!!

pagi ni jugak la...sampaikan ade la 2 3 org manusia (termasuk aku ke??). lecterur puji sebab berminat dgn kelas...biasa duk blkang ntah pape je buat keje...teruk-teruk~~~~(insaflah wahai manusia)
tapi dalam fokus ni..masih gak memain...haaaa...ni panggilan patik di kalangan kwn2 kampus.tapi kat kuar len plak yg panggil aku...ngeh3
kalo p cari aku kat kampung gune name ni kompon org xkenal...hahahha

dis is my name..AM (tp kt kampus je)

tghri bergegas balik...nak solat, dah tak de masa nak lending2 or kuak lentang.....sebab jap g de terapi seni visual lak.....

masa ni aku la yang paling xcited kot...bukan nape..SENI..SENI..SENI...i luv ART!!!!
korang tau tak terapi seni tu utk ape???
sebenarnya tuk terapi laaa...hahha...k2, terapi seni ni salah satu aktiviti yang sesuai utk sesape saje,especially pada kanak-kanak istimewa a.k.a OKU. mesti korang tau kan??

salah satu 2 3 4 bahan yang kena guna


terapi ni best giler la...sebab boleh main kaler-kaler, men cat, mcm2 lagi la......(hari ni pun xsiap lagi slah satu keje aku yg terapi seni ni..bizi punye pasal) t blik kampung lah aku buat..syOk cikit.

kat sini aku tunjukkan la mana2 yg ade, hasil dari terapi seni ni....
tapi kan 1 je yg teruk, aku tak ambik tau pun nama2 spesifik yang aku buat. yang bese2 tu aku tau la nama nye...tapi yg bunyi pelik sikit bila lect gtau leh plak aku buat doNnO..ish3.......
ni kolaj namenye..lawa kan???

yang ni plak mozek...gune manik,benang,tali



keje2 ni sume kOrang pun leh buat. ambik je barang yang terbuang kat umah tu kitar semula. jimat tuu....leh buat sumber pendapatan jugak sebenarnya...pada yang berminat la..cam aku ni, sume yang aku buat mesti aku rasa sayang nak jual. simpan lagi baik...huahuahua

part ni paling aku tak suka...comot,kotor,selekeh..hasil seni aku hancor....huwaaaa


ni salah satu teknik gosokan...guna dengan crayon...dan siyes aku tak suka crayon!!!
masa ni kaler2 dlu dgn crayon...pastu guna pelaka cam kt bawah..tengok bawah tu..wne hitam tu
yang ni la keje aku yg xsiap lagi..huhu..t da siap aku tunjuk ea (yg ni teknik gurisan..tapi masa ni tak diguris lagi laaa)

nanti bila dah diguris akan jadi cam ni...lawa kan????


yang ni plak aku dah lupe namanye..tapi guna cat minyak laaa.....yang ni paling best..lukis dalam air kan.syok habis

dh habis je terapi, terus ke padang. hadOiii..esOk kejOhanan mini Olahraga la plak.
pOnat xhabis lagi dah ade yang len plak...

haaaa..tgk haru biru punye pasal..pic ni pon da terbalik.ngeh3.nk p solat asar ni jap

hari ni hanya buat raptai je......memang agak haru biru jugak la petang ni. bukan nape, tetibe je nak kena cari pengganti tuk player netball......adeehh..juniOr sume da balik. so yang tinggal??
cari punye cari tak cukup sOrang.....hurm, nak tak aku jugak la yang kena ganti...tetiba jadi pemain simpanan.huh..........dah lama tinggal bidang ni.ntah reti ke tak men netball..tapi redah je la.lagipun rindu sangat zaman sekolah dulu.men netball nga kengkawan.p lawan mn2.menang atau kalah tak kisah.

ni hari kejohanan mini olahraga...my team.AWAN GEMAWAN.awan biru semangat jitu
hari SELASA
dalam tensen-tensen dgn sumone sebelum kejohanan (partner asement)....akhirnya aku dapat lepaskan masa kejohanan ni..sorak sorai untuk pasukan hinggakan tak de sore..hampeh,mmg semangat tak ley blah.....

time yg paling best bila acara aku...weeeeee.....4x100m. pehh...feberet ni.dapat johan lak tu.memang giler keterujaan bila menang.puas sangat..hilang tensen aku hari tu.
we r the winner...tapi keseluruhan dpt num 2 je laaa....sekadar kejohana suke2..yg sebenar nt bulan 5 ni...rasakan la cmne nt


dan hari ini.....RABU
ade terapi jugak..tapi terapi pergerakan kreatif plak...memang skill yang telah lama ditinggalkan..........
kali ni kena menari....ececece............
otot-otot pada peha telah terasa sakit akibat olahraga semalam...dan kini kena menari..hadoiiiiii............

terapi ni tuk persediaan awal bila da mula kerja nanti...so timba la ilmu bebanyak.
even stresss dengan pelbagai kerja dan program alhmdulillah..setel jgk yg ni. terapi ni tak de gambar sebab aku terlibat dengan tarian.nak memain, cikgu yang ajar tarian giler garang.....nampak jambu tapi garang kot.tapi video ade la..nak upload malu..ahaks.....

tarian hari ni dapat num 1 jugak kot...memang sempoi r geng aku....geng pk2...luv u oll...

kesimpulan yang boleh dibuat ialah...bersukan ni sangat bagus untuk kesihatan...stress pun hilang...lemak pun hilang..jantung lebih sihat...ape lagi erk???
hurm...pikir-pikirkanlah~~~~~~~~~~~~~`chOW..mau stdy sok exam sudaaaaa(tapi sebenarnya da lupe esok exam.sib baik terbaca status fren kt FB...ish3.....)
wish me luck...insyallah ^____^

6 comments:

Mr iz said...

betul sibuk tu....ke buat buat sibuk...he he he... wah best la sesi terapi tu...cantik menarik..tertarik....he he he nak kena try ni... teruskan usaha ye cik... am...he he he....sibuk sibuk gak badan nak kena jaga gak la ye...he he he

zia amalin said...

hehehe...sibOk2.tp esOk suda bOley blik kampung.yahooO....
sebenarnya byk lg terapi lain dan yg akan myusul..byk2 terapi, terapi seni la pling best.try tau Mr Iz

Mr iz said...

ok cik zia...nanti saya cuba....ada tips tips nye tak...he he he

zia amalin said...

tips ape tu??nk bt kolaj or mozek ni ke??
tips die satu je..RAJIN.hahahhaa

Mr iz said...

ni tgh nak rajin ni...he he he ..nak buat senua semua nya...he he he

zia amalin said...

haaaahaaa....boleh2.
buat jgn xbuat