Followers

Friday, June 13, 2014

anak angkat

andai untuk beberapa tahun ini masih belum dikurniakan rezeki anak..
kami (aku dan suami) bercadang untuk mengambil anak pelarian sebagai anak angkat...insyallah


suami lepas balik dari seminar "Deinstitutionalisation : Every Child Needs A Family " beria dia berkongsi cerita dan maklumat..seronok pula dengar. bajet hari kedua seminar nak ikut sama tetapi akibat beberapa kekangan yang tak dapat dielakkan tak dapat la aku nak join sama.

kesedaran dalam melindungi anak-anak memang menjadi tanggungjawab kita.aku dan suami sekarang dikelilingi oleh anak-anak yang istimewa, anak-anak terbiar, anak-anak yatim,anak tidak sah taraf dll. mereka la penganti pada 1 ruang kosong dalam hidup....terkadang sedih bila mendengar cerita-cerita anak-anak dipusat jagaan suami sekarang.yang klaka pun ada. macam-macam.

sampai terdetik dihati, kalaulah aku jutawan, mau je ada pusat jagaan sendiri.tapi ini juga cita-cita aku sejak zaman remaja lagi. mudah-mudahan dimakbulkan.aminn....


comel kan anak syria ni...

6 comments:

HiDa said...

Alhamdulillah, niat yang baik. Moga TH dan suami sentiasa diberkatiNYA.

Abg dan k.ipar pun ambil anak angkat setelah 7 tahun kawen xde rezeki nak dapat anak sendri. Skrg dah 3 tahun usia si kecil. Kami sekeluarga amat sayangkan si kecil. Layanan dan kasih sayang diberikan tiada beza. Apa jua status, anak2 adalah anugerah Allah.

Nurzakiah Hanum said...

insyaallah

ieza ashaari said...

Subhanallah, cantik comel sgt..geram tgk..

InsyaAllah, satu hari nnti akn smpai rezeki tu.

Kaze Kate said...

insya Allah

shuk alzarafi said...

Mcm mna kite nk ambik ank angkat dri syria ye.. sape boleh tolong x?

shuk alzarafi said...

Mcm mna kite nk ambik ank angkat dri syria ye.. sape boleh tolong x?